Ugrás a lap tetejére

Jótékonyság

Jótékonyság

Békéscsabán első alkalommal rendeznek jótékonysági fitness napot. December 6-án összesen 16 edző, 10 féle sportág segítségével lendíti mozgásba a részvevőket a Csaba Parkban. A rendezvényen befolyt összegből a szervezők, az Esély Pedagógiai Központ tanulóit és ovisait szeretnénk támogatni, hogy új biztonságos játszóteret kaphassanak. Egyetlen kis mászóka, egy elhasznált csúszda és egy kis homokozó. Így néz ki most a Vandháti úti intézmény ovisok számára fenntartott játszótere. Az I. Békéscsabai Jótékonysági Fitness Napb során befolyt összeget az intézmény játszóterének felújítására fordíthatja majd.
– Nagyon fontos lenne egy új csúszda, mászóka. A homokozót feltölteni, illetve olyan speciális játékokat beszerezni ami segíti az intézményünkben tanuló gyerekek fejlődését – mondta el Sajbán-Kenyeres Márta, az Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola intézményvezető-helyettese.December 6-án délelőtt 10 órától fogadja majd a mozogni és adakozni vágyókat az I. Békéscsabai Jótékonysági Fitness Nap a CsabaParkba. Összesen 16 - köztük számos országszerte közismert - edző foglalkozik majd a sportolásra vállalkozó résztvevőkkel, akik 3 nagyszínpadon, 10 különböző mozgásformában próbálhatják ki magukat.
– A walk energie egész nap működni fog, a TRX standon egész nap köredzések lesznek, a nagyszínpadon pedig Tatarek Rezső, Czanik Balázs, Cseresznyés Bea mellett egy-két helyi edző fog megmutatkozni – árulta el Frülich Nóra, főszervező. A város is fontosnak tartja, hogy minden olyan kezdeményezés mellé álljon, amely az egészség megőrzésében szerepet játszik. A mostani rendezvény ráadásul jótékony célt is szolgál.
– Az első jótékonysági fitness napot a KIOS bizottság egy minimális pénzkeretéből tudtuk támogatni. Valamint maga a CsabaPark, ami Békéscsaba egyik legnagyobb turisztikai helyszíne, ingyen és bérmentve tudja biztosítani ezt a csarnokot – fejtette ki Bíró Csaba Békéscsaba Megyei Jogú Város Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke.
A rendezvényre a belépés díjtalan, ahol helyszínen felállított gyűjtőládákba várják az adományokat. A mozgás mellett ingyenes egészségügyi szűrésekkel is várják a kilátogatókat, december 6-án délelőtt 10 órától a Csabaparkba.

Ugrás a lap tetejére